parkeren

Parkeren met de gsm


Je kunt tegenwoordig in de grotere steden gebruik maken van verschillende dienstverleners die ervoor zorgen dat je door middel van een sms betaalt voor je parkeertijd. We noemen het gsm-parkeren. Je betaalt dan alleen voor je werkelijke parkeertijd, meestal per minuut. Je moet je dan wel (eenmalig) registeren bij één van de dienstverleners om een account aan te maken.

Als je veel gebruik maakt van parkeerplaatsen in steden als Amsterdam, Utrecht, Den Haag of Rotterdam kan een dergelijke sms-dienst veel voordelen opleveren. Je betaalt immers voor je exacte parkeertijd en geen cent meer. Je hoeft geen kleingeld bij je te hebben en je geen zorgen te maken als de parkeerautomaat niet voldoende is gevuld of niet werkt. Ook loop je minder kans op een bekeuring (omdat je bijvoorbeeld niet genoeg geld hebt gedaan in de parkeermeter). Het gsm-parkeren wordt in steeds meer gemeenten in Nederland mogelijk.

Sms-parkeren gaat als volgt. Je meldt je bij een exploitant van dit parkeersysteem (bijvoorbeeld: Park-line, Parkmobile, Yellowbrick, SMS Parking). Je ontvangt een transponderkaart die je goed zichtbaar achter de voorruit plaatst. Je moet je auto parkeren in een gebied aar betaling met de gsm mogelijk is. De parkeerplaats heeft een code. Deze code geef je door via een sms. De code houdt de parkeerkosten per minuut bij tot de automobilist zich weer afmeldt door weer een sms te sturen. Controleurs kunnen met speciale apparatuur het transponderkaartnummer opvragen en zodoende controleren of er voor het parkeren wordt betaald. De parkeerkosten worden achteraf afgeschreven van de bankrekening of creditcard van de autobezitter.
Volgende tip : Parkeren in Amsterdam »
Copyright 2006 - 2016 - NewEgo B.V.

13 stemmen / gem. score 3
Mijn tip toevoegen Relelateerde links Meer onderwerpen » « vorigeverder »